10 arrestaties na terugkeer Occupy Rotterdam bij het WTC

Arrestaties Occupy Rotterdam
Het voelde nogal onwerkelijk aan om vreedzame demonstranten van Occupy Rotterdam afgevoerd te zien worden door de politie. Gelukkig verliep het allemaal heel rustig en netjes. Niet alle agenten voerden deze actie vol overtuiging uit. De politiemacht heeft zijn best gedaan om de 10 arrestanten zo snel mogelijk op vrije voeten te krijgen.

Na een rechtzaak tegen burgermeester Aboutaleb, waarin de rechter bepaalde dat Occupy moest verdwijnen van het beursplein tijdens evenementen, maar daarna mocht terugkeren, heeft het WTC het plateau gevuld met bloembakken. De gemeente Rotterdam negeerde het vonnis van de rechter en verbood de terugkomst. Zogenaamd omdat door de bloembakken een nieuwe situatie onstond.

Er zaten volgens Occupy echter nogal wat hiaten in de wijze waarop de gemeente de formaliteiten heeft afgewikkeld. Occupy Rotterdam besloot daarom de gemeente een ultimatum te stellen en op maandag 23 april om 20:00 uur terug  te keren naar het WTC. De politie stond stand-by. Vijf minuten nadat de daad bij het woord was gevoegd was, arriveerde het arrestatieteam.

Occupy is ervan overtuigd dat: “onze claim om op het WTC te staan, bevestigd door de rechter, legitiem is en dat handelen van de burgemeester en de gemeente ongepast en onjuist is. Occupy Rotterdam is het Beursplein met geweld ontnomen. Occupy Rotterdam ging echter niet om een tent, of om het WTC. Occupy Rotterdam is voor bewustmaken, en dat zal het nu verder gaan doen op specifieke dagen, met specifieke acties. Het tentenkamp aan het Rodezand blijft hierin de uitvalsbasis voor Occupy,” aldus een lid van Occupy. Stadswandelaar Richard

4 Reacties op “10 arrestaties na terugkeer Occupy Rotterdam bij het WTC

  1. Bij ons in brussel hadden deze mensen wel wat vernield en heel veel troep achter gelaten op de plek waar ze mochten overnachten..Dat kan niet vind ik.

    • Vuil achterlaten bij vertrek kan voor niemand vind ik, tenzij het composteerbaar is en op een plaats ligt waar het geen overlast geeft. Occupiers komen uit zeer diverse lagen van de bevolking, met alle menselijkheden van dien. De sferen verschillen ook enorm per gemeente. In Dordrecht bijvoorbeeld, hebben zij zich na interne problemen moeten heruitvinden, in Rotterdam zijn ze heel kien op properheid. In New York hebben autoriteiten speciaal rommelige zwervers laten aanrukken om het imago van Occupy te beschadigen. De grootste vervuilers zijn altijd nog bedrijven, banken en overheden wereldwijd waarvan Occupy mensen bewust wil maken. De Occupy-groepen die meedenken met en in dienst van hun omgeving, dienen hun eigen doel, die het niet doen, zullen het niet uithouden, vermoed ik. Hartelijke groeten, Richard

  2. Gabriele van Doorn

    Dit is echt griezelig!! De overheid doet er inderdaad alles aan om de Occupiers op alle mogelijke manieren in een kwaad daglicht te stellen. Hun boodschap is kennelijk bedreigend. Maar het is eng dat dit ook in Nederland al mogelijk is!!

  3. Met de introductie van het Angelsaksiche systeem, zijn ook de schaduwkanten meegekomen, helaas. Wat ‘grote broer’ Amerika doet, moet en zal men volgen in Nederland. Overheden zijn tegenwoordig maar kleine spelers in het spel van multinationals en zij spelen hun spel graag mee, lijkt wel. Ik kan het niet anders zien als corruptie en een poging om de bevolking klein te houden in hun bewustzijn. Daarom begin ik zelf maar met David Wilcock’s uitspraak: ‘Occupy yourself!’ 🙂 Wat er in Den Haag gebeurt, volg ik al niet meer. De verandering zal van onderop moeten komen, van inwoners naar gemeenschappen en gemeenten, stapje voor stapje. Uiteindelijk zal het zijn invloed hebben op de grote machten die van ons afhankelijk zijn en dat is een hoopvolle gedachte! Hartelijke groeten, Richard

Plaats jouw reactie hier

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s