Dag tentenkamp, hallo Rotterdam!

Zaterdag 16 juni heb ik het opbreken van het tentenkamp van Occupy Rotterdam op het Rode zand bijgewoond.

Het is een enerverende tijd geweest voor Occupy Rotterdam. Terugkeer op hun kroonplaats, het Beursplein, werd hen ontzegd, ondanks een uitspraak van de rechter. Een poging tot terugkeren, met het rechterlijk advies in de hand, leidde tot het arresteren van 11 Occupanten.

De alternatieve locatie, het Rode zand achter het voormalig postkantoor, is een mooie plek, maar erg afgelegen. Het doel om Rotterdammers te bereiken lag daarmee erg ver weg. Ondertussen werd het constant bemand houden van de tent een zware last. Vast stond vanuit de gemeente, dat deze plek maar tijdelijk kon zijn.

De afweging werd gemaakt tussen het blijven investeren in het voor Occupy zo belangrijke tent-icoon, of het opbreken en het tijd besteden aan acties. De voor Occupy Rotterdam pijnlijke beslissing werd genomen om de tent af te breken. De droom om te kunnen terugkeren op het Beursplein, blijft voor de toekomst staan, maar de Occupy-handen zijn nu vrij om aan de slag te gaan.

Inmiddels is de eerste algemene vergadering (GA) na het opbreken van de tent al geweest op het bordes van het WTC.

Het was zaterdag een mooie dag, met een grote opkomst en inzet van mensen. Ondanks de begrijpelijke emoties van het moment, was de sfeer doorgaans gemoedelijk. De tent is in opslag gegaan en het grofvuil is naar de gemeentewerf afgevoerd. Ook werd er aandacht besteed aan het rapen van zwerfvuil.

Ik was getuige van een gevarieerde groep van bevlogen en liefdevolle mensen, met oog voor de wereld. Stadswandelaar Richard

 

Advertenties

4 Reacties op “Dag tentenkamp, hallo Rotterdam!

 1. Lieve beste brave dappere wereld verbeteraars en burgers van moeder aarde…Stadswandelaars…DUS…

  Kunnen jullie ajb KoenGroen helpen en VOOR statiegeld opkomen? 50 miljoen blikjes en plastic flesjes in ons milieu ieder jaar weer!!! Dieren sterfte en verminking, milieu overlast en zwerfvuil ergernis,… naast dat er ook nog eens ongezonde troep verkocht wordt als inhoud!!

  […]Stem massaal VOOR ons milieu VOOR de mensen VOOR onze kinderen VOOR statiegeld op http://www.koengroen.nl

  Love and Peace….KoenGroen : )

  zegt het voort….zegt het voort….

 2. Bij jullie is het optreden van occupy goed verlopen .Had je de troep moeten zien die ze in Brussel achter gelaten hadden..dat was schandalig.
  Ik ben voor de natuur maar die actie heeft me wel wat kwaad gemaakt..in die groepering ben ik dus het vertrouwen verloren..sorry hoor

  • Occupy is niet een groep, voor zover ik weet. Het is een beweging wereldwijd, van mensen die zien dat er een hoop mis is in de wereld. Mensen in allerlei soorten en maten. Daar zit dus, net als bij de rest van de 99% ook kaf tussen het koren. Ik schreef het al eens: er is geen excuus voor troep achterlaten, maar de grootste troep wordt nog steeds door de elite gemaakt.. πŸ˜‰ Hartelijke groet, Richard

Plaats jouw reactie hier

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s