Galgeplaat

De Galgeplaat in Zwijndrecht schijnt een plek te zijn waar mensen ooit werden opgehangen en bleven hangen om iedereen af te schrikken. Voor ons een heel mooi natuurgebied waar paddestoelen welig tieren, scheepswrakken begroeid raken en de natuur zijn gang gaat. Menno

AfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Advertenties

4 Reacties op “Galgeplaat

  1. Wat een prachtig natuurgebied.Zet het op mijn kalender voor komende lente.Mooie foto’s verrijken dit artikel op je blog

  2. Spannend gebied. Volgens mij zie je dat vanaf het Groothoofd Dordrecht toch?

  3. Als je op het Groothoofd staat kun je het Beeldenpark in Zwijndrecht zien; daarachter ligt de Galgenplaat. Vanaf Papendrecht heb je een beter zicht.

  4. Als Zwijndrechtenaar kan ik bevestigen dat het een interessant gebied is. Er zijn overblijfselen van een scheepswerf te vinden, een half verlaten waterscout “vloot”, leuke verscholen rivierstrandjes en vooral heel veel groen.
    Het is niet groot dus perfect voor als je in de buurt woont en op een zonnige dag niet weet wat je moet doen. Het is geen officieel natuurgebied dus er wordt bij mijn weten niet gecontroleerd. De hond kan mee, ook leuk om te zwemmen. Ik raad wel aan jezelf en de hond te controleren op teken achteraf!

    Ook interessant: De bruggen waren in de 2e wereldoorlog erg strategisch. Hiervan zijn nog sporen te vinden in de vorm van bunkers. Zwijndrecht heeft er nog 1, een grote variant Tobruk. Het is compleet vergeten door alles en iedereen en ligt aan de Lindsedijk.

    Veel plezier!

Plaats jouw reactie hier

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s