Bermtoerisme

Degenen die niet in den vreemde afreisden deze zomer, konden en kunnen genieten van al het moois dat het Eiland van Dordrecht biedt. Waaronder de bijzondere bermen. Nog nooit heb ik zo veel bloeiende bermen gezien als dit jaar. Komt het door de crisis of werkt de gemeente echt aan meer biodiversiteit?

Hoe dan ook, vrolijke kamille, gele dille en wuivende grassen zijn nu overal langs vrijwel elke weg te vinden. Ze volgden in het kielzog van de klaprozen en het fluitekruid, die we al eerder konden bewonderen. Ik geniet met volle teugen van elk autoritje. Zelfs nu al dat moois me nogal hooikoortsig maakt.

De mooiste bermen zijn te vinden op de Staart, bij de gevangenis en aan de Baanhoekweg. Daar heeft het geploeter van de bloemendames en -heren van de werkgroep Natuur, Voeding en Gezondheid van het Platform Duurzaamheid en een beetje hulp van Moeder Natuur geresulteerd in een ware bloemenextravaganza.

Ook de insecten doen zich te goed aan de bloemenrijkdom. Het is een bijzonder cadeautje voor hommels, bijen en vlinders. En voor ons natuurlijk…

Hatsjoe!!!

Stadswandelaar Nettie, met dank aan Stadswandelaar Richard voor de foto

Advertenties

6 Reacties op “Bermtoerisme

  1. Steeds meer bloggers schrijven over de bermbloemen, dus het lijkt erop dat het een landelijk fenomeen is. Misschien heeft het idd. ook met financien te maken … maar in dit geval is het dan een uitstekende en mooie en nuttige bezuiniging.

  2. De biodiversiteit in steden is sowieso veel groter dan op het platteland. Misschien is dat de reden dat steeds meer wilde dieren naar de stad trekken? Bergen NH heeft de grootste biodiversiteit van het land. Ze hebben daar vast ook heel mooie bermen 😉

  3. Rond Venlo waren alle bermen ook ingezaaid met een massa wilde bloemen,zal wel wat te maken hebben met de Floriade men moest elk jaar overal wilde bloemen in de bermen inzaaien.Ik geniet nog van die bloeiende bermen op mij foto’s.

  4. @Natuurfreak Wil je er een paar met ons delen? Ben je trouwens op de Floriade geweest?

Plaats jouw reactie hier

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s